EIT стартира пет нови Urban Mobility RIS Hubs
EIT стартира пет нови Urban Mobility RIS Hubs

EIT стартира пет нови Urban Mobility RIS Hubs

На 27 октомври 2021 г. EIT Urban Mobility обяви стартирането на пет нови центъра за научни изследвания и иновации (RIS) в Хърватия, Латвия, Румъния, Словакия и Турция. Центровете бяха избрани сред 19 заявления след покана, която приключи в началото на август.

Основната цел на RIS Hubs е повишаване на осведомеността, подкрепа на местните заинтересовани страни и управление на местната общност. Програмата RIS е създадена, за да подпомогне засилването на иновациите в градската мобилност в тези страни и региони, класифицирани като скромни или умерени иноватори според Европейското табло за иновации.

Страните от RIS

През 2020 г. RIS Hubs за градска мобилност вече бяха създадени в 7 държави – Гърция, Унгария, Малта, Полша, Португалия, Сърбия и Словения. Новите хъбове са избрани за 7 години, с цел да се насърчи затварянето на пропуските на местната иновационна екосистема и намирането на нови таланти, които могат да бъдат ускорени до успешни изпълнители на международния пазар. RIS Hubs имат за цел да подобрят градската мобилност в страните от RIS и да засилят синергията между участниците в местния триъгълник на знанието, да споделят нови инструменти и технологии и да свързват местните заинтересовани страни с нашата международна общност.

Повече информация за инициативата на Европейския институт за иновации и технологии може да намерите here.

Сподели
Този сайт използва бисквитки, приемайки, се съгласявате с полицата ни за поверителност Read more
Приеми