EuroHPC JU публикува доклад за своите суперкомпютри
EuroHPC JU публикува доклад за своите суперкомпютри

EuroHPC JU публикува доклад за своите суперкомпютри

EuroHPC JU публикува доклад, представящ технически подробности за своите суперкомпютри, които са в процес на пускане или в момента в експлоатация. Докладът представя моментното състояние на системите към септември 2021 г. и е предназначен да се актуализира периодично след развитието на внедряването и наличността на системите.

Документът е разделен на две части: първата част (раздел 1) предлага преглед на системите, обобщаващ техните основни характеристики и производителност по отношение на върховата и устойчива производителност на Linpack и други ключови детайли. Във втората част (раздели 2 и 3) подробно са представени структурата, технологиите и целевите приложения на всяка система, заедно с показателите, използвани по време на процеса на възлагане на обществени поръчки.

Целия доклад може да изтеглите от тук.

EuroHPC JU е съвместна инициатива между ЕС, европейските държави и частните партньори за разработване на суперкомпютърна екосистема от световна класа в Европа. Повече информация може да намерите на официалния уебсайт на партньорството.

Сподели
Този сайт използва бисквитки, приемайки, се съгласявате с полицата ни за поверителност Read more
Приеми