Европейският зелен пакт се развива
Европейският зелен пакт се развива

Европейският зелен пакт се развива

На 27 октомври Европейската комисия организира събитие, с което да отпразнува избраните проекти за по покана за Европейския зелен пакт (т.н. Зелена сделка), финансирани в рамките на „Хоризонт 2020“. Тази покана на стойност 1 млрд. евро за научноизследователски проекти и проекти за иновации в отговор на климатичната криза и в подкрепа на защитата на уникалните екосистеми и биоразнообразие на Европа.

По време на събитието на 27 октомври Мария Габриел, комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта и нейните гости ще представят политическите приоритети на тази покана и ще обяснят как тя ще ускори постигането на целите на Европейската зелена сделка. След тази политическа дискусия на високо ниво, пет избрани проекта в областта на храната в училищата, енергетиката, мобилността и околната среда ще представят своите цели и очаквани резултати и ще обяснят как те ще повлияят на ежедневието на европейците. Петте проекта обхващат области като горски пожари, сладка вода, зелен водород, зелени летища и храна за училища.

Поканата по линия на Зеления пакт се отличава по някои важни аспекти от предишните покани по „Хоризонт 2020“. С оглед на належащия характер на проблемите, по които се работи, целта ще бъде да се постигнат видими и ясни резултати в кратко- до средносрочен план, но с перспектива за дългосрочна промяна. Действията са по-малко на брой, но са по-целенасочени, по-мащабни и с по-голяма видимост и с фокус върху възможностите за бързо увеличаване на мащаба, разпространение на резултатите и възприемане на практиките.

Представянето на проектите ще се проведе на 27 октомври 2021 г. от 14:00 (българско време). По време на събитието ще има сесия с въпроси и отговори. За да вземете участие е необходима предварителна регистрация here до 25 октомври 2021 г.

Сподели
Този сайт използва бисквитки, приемайки, се съгласявате с полицата ни за поверителност Read more
Приеми