ERC info day – Lump sums in Advanced Grants 2024
ERC info day – Lump sums in Advanced Grants 2024
Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

ERC info day – Lump sums in Advanced Grants 2024

юни 7 @ 11:00 am - 5:00 pm

ERC работи върху въвеждането на нов начин за отпускане на безвъзмездни средства, а именно като „еднократни суми“, които ще бъдат въведени като пилотна схема за безвъзмездни средства за напреднали, започвайки с поканата за 2024 г.

Причината за използването на еднократни суми е, че те трябва да намалят административната работа за получателите на субсидии и техните приемащи институции. Накратко, няма да има финансово счетоводство, няма декларации за разходи, няма графики (поне не и за ERC – институциите може да имат свои собствени вътрешни изисквания за графики) и никакви финансови одити.

Еднократната сума ще бъде отпусната въз основа на бюджет, който ще трябва да бъде добре обяснен и обоснован в предложението, но разходите няма да бъдат контролирани след подписването на споразумението за безвъзмездна помощ. 80% от отпуснатата безвъзмездна помощ ще бъде предоставена в началото на проекта, а останалите 20% при завършване. Преди да се съгласи да приложи модел на еднократна сума към безвъзмездните средства от ERC, Научният съвет беше установил редица условия, за да гарантира, че естеството и гъвкавостта на безвъзмездните средства от ERC ще бъдат запазени.

Моля, имайте предвид, че тази информация се отнася само за ERC Advanced Grants only.

https://erc.europa.eu/news-events/news/lump-sums-advanced-grants-2024

 

Детайли

Дата:
юни 7
Час:
11:00 am - 5:00 pm
Уебсайт:
https://erc.europa.eu/news-events/news/lump-sums-advanced-grants-2024
Този сайт използва бисквитки, приемайки, се съгласявате с полицата ни за поверителност Вижте повече информация тук
Приеми