Национални информационни дни по Widening 24-25.10.2023
Национални информационни дни по Widening 24-25.10.2023
Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Национални информационни дни по Widening 24-25.10.2023

октомври 24, 2023 @ 9:00 am - октомври 25, 2023 @ 1:00 pm

Министерството на образованието и науката организира информационни дни на 24 и 25 октомври 2023 г. в УНСС – Голяма конфрентна зала,  посветени на направлението
„Разширяване на участието и разпространение на върхови постижения“ (Widening participation and spreading excellence, съкр. Widening) – част от Рамковата програма на Европейския съюз за научни изследвания и иновации „Хоризонт Европа“. В него ще вземат участие лектори и консултанти от Генерална дирекция „Научни изследвания и иновации“ на Европейската комисия.

Програмата на събитието ще обхваща презентации по всички предстоящи конкурси по направление Widening, чиито срокове за кандидатстване ще бъдат през 2024 г. Целта е да бъдат своевременно подготвени българските организации за успешно кандидатстване и одобрение за финансиране на техните проектни предложения.

За участие в събитието каним представители на висшите училища и на научната общност в страната, координатори и партньори в проекти по Widening.

Ще има възможност за отправяне на конкретни въпроси към лекторите от Европейската комисия.

Моля да ни информирате, в случай, че имате Ваши проекти – изпълнявани в момента, приключили или планирани по конкурсите в направление Widening.

В приложените файлове ще намерите официалното писмо-покана за събитието, както и проекта на програмата, актуален към днешна дата.

Във връзка с гореизложеното моля да разпространите информацията за събитието по вашите информационни канали, за да достигне до всички заинтересовани страни, включително и до второстепенните ви организации (ако има такива).

Регистрации за участие се приемат на електронен адрес: [email protected], в срок до 20 октомври 2023 г.

Детайли

Начало:
октомври 24, 2023 @ 9:00 am
Край:
октомври 25, 2023 @ 1:00 pm
Този сайт използва бисквитки, приемайки, се съгласявате с полицата ни за поверителност Вижте повече информация тук
Приеми