Събитие на световно ниво относно възможностите за международното сътрудничество в научноизследователските инфраструктури – ICRI
Събитие на световно ниво относно възможностите за международното сътрудничество в научноизследователските инфраструктури – ICRI
Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Събитие на световно ниво относно възможностите за международното сътрудничество в научноизследователските инфраструктури – ICRI

октомври 19, 2022 - октомври 21, 2022

През октомври 2022 г. гр. Бърно ще бъде домакин на среща на лидери в областта на научноизследователските инфраструктури – техните потребители, политици и заинтересовани страни. Градът ще бъде домакин на Международната конференция за научноизследователски инфраструктури, голямо световно събитие, глобален форум, насърчаващ сътрудничеството и дискусиите за важността на научноизследователските инфраструктури. Събитието ще предлага и съпътстваща програма и ще бъде отворено за широката публика за първи път в своята история.

ICRI 2022 гр. Бърно е по повод предстоящото Чешко председателство на Съвета на ЕС през втората половина на 2022 г. Той ще осигури платформа за дебати на високо ниво на политиците, операторите и потребителите на научноизследователската инфраструктура и всички заинтересованите страни в научните изследвания от цял ​​свят за справяне с най-належащите проблеми на изследователските инфраструктури.

Конференцията ще се проведе под егидата на Министерството на образованието, младежта и спорта на Чешката република, Университета Масарик и Централноевропейския технологичен институт в Бърно. Организаторите ще си сътрудничат тясно с Генерална дирекция за научни изследвания и иновации на Европейската комисия, която ще допринеси финансово за организацията на събитието чрез РП „Хоризонт Европа“. Като домакин на конференцията, Бърно ще укрепи позицията си на нововъзникващ научен и технологичен център в Централна Европа и ще се превърне в световен център за дебати на заинтересованите страни от изследователската инфраструктура от 19 до 21 октомври 2022 г.

Програмата ще включва също няколко странични събития, от които посещения на място в научноизследователски инфраструктури, разположени в Бърно. Организаторите също се стремят да достигнат до широката публика – нова характеристика на конференцията ще бъде така наречената „гражданска програма“, изготвена в сътрудничество с местни институции като Обсерваторията в Бърно или VIDA! Science Centre. Накрая, но не на последно място, срещата на Европейския стратегически форум за научноизследователски инфраструктури (ESFRI) ще се проведе в Бърно през същата седмица.

За повече информация следете официалния сайт на събитието – International conferenceon research infrastructures (icri2022.cz)

Международна конференция за научноизследователски инфраструктури – ICRI

От 2012 г. ICRI е домакин на около 500 делегати, които обсъждат теми, свързани с научноизследователските инфраструктури на международно ниво. Мястото се редува между ЕС и трети страни, а събитието се организира съвместно от Европейската комисия и страната домакин. 

Детайли

Начало:
октомври 19, 2022
Край:
октомври 21, 2022
Този сайт използва бисквитки, приемайки, се съгласявате с полицата ни за поверителност Вижте повече информация тук
Приеми