SPINOFF CONFERENCE & HORIZON EUROPE INFO DAY, SOFIA
SPINOFF CONFERENCE & HORIZON EUROPE INFO DAY, SOFIA
Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

SPINOFF CONFERENCE & HORIZON EUROPE INFO DAY, SOFIA

септември 28, 2023 @ 9:30 am - септември 29, 2023 @ 5:30 pm

Имаме удоволствието да Ви поканим на SPINOFF CONFERENCE & HORIZON EUROPE INFO DAY на 28 и 29 септември 2023 година, които ще се проведат в София, ФНТС / Premium Coworking Space ул. „Георги С. Раковски“ №108. 

Събитията се организират от Министерство на образованието и науката и инициативата Spinoff България, създадена от Клъстер по здравеопазване и науки за живота България, Клъстер за изкуствен интелект България и с подкрепата на Агенция за инвестиции София. 

Целта на събитията е да стимулират интереса към създаването на spinoff, да насърчат обмена на знания и да се ангажира правителството, бизнеса, академичните среди, както към spinoff, така и към по-активно търсене на партньорства и привличане на финансов ресурс от Програмата на ЕС за изследвания и иновации Хоризонт Европа. Фокусът е върху здравеопазване, дигитализация/изкуствен интелект, индустрия и храни/биоикономика. 

Ключови лектори са цялото ръководство на Европейска изпълнителна агенция по здравеопазване и цифрови технологии – HaDEA, Изпълнителния директор на EIT Digital – най-голямата европейска дигитална иновативна екосистема, Вице-президента на европейския форум за изкуствен интелект, директора на програмата за изследване на изкуствения интелект на Фландрия в IMEC и много други. 

Сред темите на събитието ще бъдат европейски и национални политики, възможности за финансиране и комерсиализация, патенти и придобиване на авторски права, европейски добри практики, работа по проекти и научна инфраструктура.  

Ще бъдат представени примери за различни технологични разработки и постижения в областта на изкуствения интелект, медицината,  биотехнологиите, киберсигурността и микроелектрониката. 

Работните езици на събитията са английски и български, без симултанен превод.  

  • Пълната програма и лектори ще намерите на следния ЛИНК  
  • Изисква се регистрация на следния ЛИНК 
  • Поради ограниченията на залата ще получите потвърждение за възможността за присъствено участие. Събитието ще се излъчва на живо в YouTube на следния ЛИНК  

 

 

 

PROGRAM / ПРОГРАМА 

REGISTRATION / РЕГИСТРАЦИЯ 

 ОЧАКВАМЕ ВИ! 

Презентации на ръководството на HaDEA:

https://horizoneu.mon.bg/wp-content/uploads/2023/09/230929_conference_zanchi.pptx

https://horizoneu.mon.bg/wp-content/uploads/2023/10/230929_conference_marino2.pdf

https://horizoneu.mon.bg/wp-content/uploads/2023/10/230929_conference_engelbosch.pptx

Детайли

Начало:
септември 28, 2023 @ 9:30 am
Край:
септември 29, 2023 @ 5:30 pm
Уебсайт:
https://docs.google.com/document/d/1kGS5u3wEjXXkKJINlHPsgyK3-_08ZEH-/edit?usp=sharing&ouid=109218286469584784499&rtpof=true&sd=true

Място

ФНТС
„Георги С. Раковски“ №108
София, България
+ Google Map
Този сайт използва бисквитки, приемайки, се съгласявате с полицата ни за поверителност Вижте повече информация тук
Приеми