2023 EU AgriResearch Conference
2023 EU AgriResearch Conference

2023 EU AgriResearch Conference

В периода 31 май – 1 юни Европейската комисия организира конференция на тема EU AgriResearch.

Тазгодишното издание ще даде възможност на учени, фермери, селски общности, индустрия, съветници, политици, граждани и представители на НПО да се съберат и да обсъдят заедно актуални въпроси в селското стопанство. Той ще предостави преглед на европейските изследователски и иновационни дейности и техните постижения в селското, горското стопанство и развитието на селските райони. Участниците също ще бъдат поканени да споделят своите виждания за това как да се оформи бъдещата програма на ЕС за изследвания и иновации в селското стопанство. Посещенията се организират на 2 юни, посочете интереса си в регистрационната форма.

Европейският комисар по земеделието Януш Войчеховски ще открие събитието. Лектори на високо ниво ще обсъдят глобалната програма за научни изследвания и иновации, свързана със земеделието, горското стопанство и селските общности, както и ролята на научните изследвания и иновациите за превръщането на Европейската зелена сделка в реалност за Европа и извън нея.

Участниците ще могат да предоставят своя принос за актуализиране на дългосрочната програма на ЕС за научни изследвания и иновации на Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ за селското, горското стопанство и селските райони и да допринесат за оформянето на стратегическия план „Хоризонт Европа“ 2025-27.

Повече информация може да намерите тук.

Сподели
Този сайт използва бисквитки, приемайки, се съгласявате с полицата ни за поверителност Вижте повече информация тук
Приеми