Канада е асоциирана страна по РП „Хоризонт Европа“
Канада е асоциирана страна по РП „Хоризонт Европа“

Канада е асоциирана страна по РП „Хоризонт Европа“

Канада се присъединява към разрастващата се група държави извън ЕС, които са се присъединили към програмата на ЕС за научни изследвания и иновации „Хоризонт Европа“, и ще работи съвместно по широкомащабни проекти за справяне с най-големите ни предизвикателства.

На 3 юли Илиана Иванова, комисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, и Франкой-Филип Шампанско, министър на иновациите, науката и промишлеността на Канада, подписват споразумението, което дава възможност на канадските изследователи и организации да участват в програмата при равни условия със своите колеги от ЕС.

Канада е асоциирана към стълб II на „Хоризонт Европа“, който финансира съвместни научноизследователски проекти в широк кръг от области. Канадските субекти вече могат да се присъединят и да ръководят научноизследователски консорциуми с някои от най-добрите научноизследователски организации в света, за да се справят заедно с глобалните предизвикателства. Те ще получат възможност да бъдат финансирани пряко от програмата, а Канада ще участва в своя бюджет.

Сподели
Този сайт използва бисквитки, приемайки, се съгласявате с полицата ни за поверителност Вижте повече информация тук
Приеми