Работен семинар от менторската инициатива на Европейския научноизследователски съвет
Работен семинар от менторската инициатива на Европейския научноизследователски съвет

Работен семинар от менторската инициатива на Европейския научноизследователски съвет

Институтът за хуманитарни науки (Institut für die Wissenschaften vom Menschen, IWM), Виена е независим институт за напреднали изследвания в областта на хуманитарните и социалните науки. Заедно с Полската академия на науките (Polska Akademia Nauk, PAN) и подкрепа от полското министерство на науката и висшето образование (Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego), IWM създаде менторска инициатива за кандидати по конкурсите Starting and Consolidator Grants на Европейския научноизследователски съвет (ERC) от Централна, Източна и Югоизточна Европа. Тази  енторска инициатива е насочена по-специално към изследователи в областите история, антропология, политология, социология, наука и технологични изследвания, както и културни и литературни изследвания, които се очаква да бъдат представени през 2022 – 2023 г.

Целта е да се предоставят на кандидатите индивидуални съвети относно развитието на академичното съдържание на техните проекти чрез интензивна дискусия помежду им и с утвърдени учени, които са били членове на оценителни комисии на ERC, или които са били бенефициенти на ERC стипендии и ще бъдат ментори в рамките на инициативата. Работните срещи на инициативата се фокусират изключително върху концепцията и дизайна на академичните изследователски проекти и имат за цел да допълнят работата на националните контактни звена (NCPs) за ERC.

Следващият работен семинар ще се проведе дистанционно на 5-6 ноември 2021 г. Участието е безплатно. Работният език на семинара е английски. Местата са ограничени, затова е необходимо желаещите да кандидатстват за участие не по-късно от 24 септември 2021 г. като проследят тази препратка.  Следващ семинар е планиран за 2022 г.

Допълнителна информация на английски език можете да намерите като проследите тази препратка.

Сподели
Този сайт използва бисквитки, приемайки, се съгласявате с полицата ни за поверителност Вижте повече информация тук
Приеми