Ускорител на общността на Европейския институт за иновации и технологии
Ускорител на общността на Европейския институт за иновации и технологии

Ускорител на общността на Европейския институт за иновации и технологии

Новата инициатива на Европейската комисия – Ускорител на общността на Европейския институт за иновации и технологии („EIT Community Booster – Scaling New European Bauhaus Ventures“) ще подпомага реализирането на проектни идеи и начинания в подкрепа на изпълнението на Новия европейски Баухаус.

Тя разполага с бюджет от 5 милиона евро за 2021-2022 г. Инициативата обединява най-добрите програми за растеж на бизнеса, предлагани от 5 общности за знания и иновации „Цифрови технологии“, „Климат”, „Храни“, „Производство“ и „Градска мобилност“ и цели предоставяне на услуги за разрастване на стартъпи и компании, реализиращи проекти свързани с философията на Новия Баухаус.Освен това, тя ще мобилизира и местните общности в подкрепа на граждански инициативи, ще предлага дейности за обучение по предприемачество и повишаване на квалификацията в контекста на ученето през целия живот.

20 иновативни компании ще получат услуги, подпомагащи разрастването на бизнеса с бюджет до 50000 евро за всяка. Поканата за предложения е със срок за кандидатстване 17 декември. Повече информация може да намерите тук.

Информационна брошура – Ускорител на общността на Европейския институт за иновации и технологии Изтегляне

Сподели
Този сайт използва бисквитки, приемайки, се съгласявате с полицата ни за поверителност Вижте повече информация тук
Приеми